Tomaattinen kalakeitto

Tämän lämmittävän kalakeiton inspiraationa toimii bouillabaisse. Tässä versiossa on vaan ihan reilusti tomaattimurskaa eikä ollenkaan valkoviiniä tai simpukoita. Helppo tehdä ja ainekset löytyy kaikista pikkukaupoistakin. Voit tarvittaessa vaihtaa turskan seitiin ja habaneron chiliin.



Ainekset:

500 g tomaattimurskaa

400 g turskaa

100 g katkarapuja

10 cm purjoa

1 sipuli

1 valkosipuli

3 pientä porkkanaa

1 habanero

2-4 tl suolaa

2 tl mustapippurirouhetta

1 tl kurkumaa

voita sipulien kuullottamiseen



Aloitetaan pilkkomalla sipulit ja purjo. Laitetaan kattilan pohjalle n. 3 rkl voita, jossa sipulit ja purjo kuullotetaan. Pilkotaan porkkana ensin pitkittäin halki ja sitten siivutetaan, tulee sellaisia puolikuun muotoisia. (Tämä on ehkä aika yhdentekevää minkä mallisia porkkanoista leikkaa, mutta tässä reseptissä ei ole laskettu porkkanalle kypsytysaikaa, joten aika pieneksi kannattaa laittaa.)



Lisätään tomaattimurska ja 8 dl vettä ja annetaan hautua hetki n. 5 min. Lisätään paloiteltu turska (minulla ei ollut turska sulatettuna joten pilkoin sen jäisenä ja sulatin ja kypsyttelin sen tuohon keittoon). Jos turska on sulana se kypsyy tosi nopeasti, ehkä 5 minuutissa. Jäinen turska paloiteltuna vaatii n. 15 minuuttia.



Lisätään mausteet: pieneksi pilkottu habanero, suola, mustapippuri ja kurkuma. Sekoitellaan soppaa hetki, lisätään katkaravut ja sammutetaan liedeltä lämpö, ettei katkaravut mene sitkeäksi.

Keitto voidaan tietysti valmistaa myös ilman valkosipulia ja habaneroa jos tykkää enemmän miedoista mauista.

5 views