Tiedon kerääminen vs tekeminen - kumpi tuo tuloksia?

Nykyaika on pullollaan informaatiota. Hyvää ja huonoa, tärkeää ja turhaa. Kaiken tämän keskellä voi olla vaikeaa löytää sitä itselleen tärkeää ja oleellista tietoa. Tai löytää ristiriitaisen informaation keskeltä sitä itselleen sopivaa tapaa toimia, syödä, liikkua, elää… Toisaalta, emme voi koskaan tietää mikä olisi se meille sopiva tapa, jos emme missään vaiheessa kokeile asiaa käytännössä!

Usein jäämmekin paikoillemme keräämään tietoa, analysoimaan sitä ja pohtimaan mitä olisi kaikista parasta tehdä sen sijaan, että löydettyämme omasta mielestämme fiksun jutun, ottaisimme rohkeasti askeleita asioiden käytäntöön viemiseksi. Vain kokeilemalla käytännössä voi tietää, mikä itselleen tällä hetkellä toimii.

Sama pätee usein myös ruokavaliovalintoihin. Vastauksena tähän yksi paleosuuntauksen suosituimpia tietokirjailijoita Robb Wolf onkin lanseerannut paleoruokavalioon liittyen kehotuksen ”Try it for 30 days and see how you look, feel and perform.” Eli kokeile hommaa 30 päivää ja katso miten se vaikuttaa ulkonäköösi, oloosi ja suorituskykyysi. Näin voit oikeasti tietää, onko paleo (tai mikä tahansa muu teoriassa fiksulta vaikuttava ja järkevästi perusteltu uusi juttu) sinulle toimiva myös käytännön tasolla.

Ja todella monet ovat huomanneet, että paleoruokavalio on parantanut merkittävästi heidän ulkonäköään, vointiaan ja suorituskykyään (myös henkistä toim. huom.

1 view0 comments

Recent Posts

See All