Sheperd´s pie



Tässä hieman välimerellinen versio englantilaisesta Sheperd´s Pie:sta.


Jauhelijapohja

400 g jauhelihaa

1 iso sipuli

2 tomaattia

2 chilipalkoa

1 tl kurkumaa

3 tl pizzamaustetta

2 tl mustapippurirouhetta

2-3 tl grillausmaustetta (paprika, juustokumina, sipuli/valkosipuli, chili)

2 tl suolaa

2 kananmunaa


Aloita ruskistamalla sipuli ja jauheliha reilussa voissa. Lisää tomaatit ja chilit ja mausta. Kun tomaatit ovat pehmenneet jauhelihan sekaan, riko kaksi munaa, vatkaa niiden rakenne rikki ja kaada jauhelihan päälle. Sekoita niin, että munamassa sekoittuu koko jauhelihaan. Munan tarkoitus on sitoa jauhelihamassa kokoon niin, että se pysyy kasassa leikatessa piirakkaa lautaselle.




Kukkakaalipyree

1 kukkakaali

2 rkl voita

1 tl suolaa

1 tl valkosipulijauhetta


Keitä kukkakaali kypsäksi suolavedessä. Kaada vesi pois ja laita kukkakaali ja voi blenderiin. Lisää suolaa ja valkosipulijauhetta maun mukaan. Blendaa tasaiseksi massaksi.

Levitä kukkakaalimassa jauhelihan päälle tasaisesti. Voit halutessasi kuvioida pintaa haarukalla tai muulla välineellä. Itse valitsin haarukan ja tein erittäin omaperäisen ruudukon.

Laita paistinpannu 200 asteiseen uunnin ehkä puoleksi tunniksi. Piirakka on valmis kun kukkakaalipinta alkaa hieman ruskettua.

Jos tuntuu, että tarvitset enemmän hiilihydraatteja niin voit laittaa 50% kukkakaalta ja 50 % keitettyä perunaa.




16 views