Paleosuklaakakku

Täyteläinen suklaakakku on todella helppo tehdä paleoystävällisesti.


Ainekset:

2,3 dl mantelijauhoja

1 dl raakakaakaojauhetta

0,5 dl kookosjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

1 dl siirappia (tässä käytin Urtekramin kookossiirappia mutta nyt suosittelisin vaahterasiirappia)

1,2 dl voita

4 munaa

1,2 dl tummaa suklaata paloina (Green&Black´s 85% luomusuklaa)

(1 dl kuivattuja karpaloita)

(1 dl pähkinöitä karkeana rouheena)



Valmistus:

Yhdistä kuivat aineet. Lisää siirappi ja sulatettu voi ja sekoita hyvin. Lisää munat ja sekoita. Lisää suklaapalat ja halutessasi kuivatut karpalot ja pähkinärouhe.



Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun 20-25 cm kakkuvuokaan.


Paista 175 asteessa 35-45 min. Testaa kypsyys hammastikulla tai tulitikulla. Jos tikku on puhdas tökättyäsi sen kakkuun, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku huoneenlämpöön.



Kuorrute:

200 g suklaata4 rkl voita

Sulata suklaa ja voi kattilassa ja sekoita. Älä kuumenna liikaa tai keitä, paras olisi tehdä sulatus vesihauteessa.


Kuorrute valutetaan kakun päälle ja jäähdytetään.



Voisin kuvitella, että kakun voisi halkaista kahtia ja kostuttaa vähän appelsiinin mehulla ja lisätä väliin ohuen kerroksen appelsiinimarmeladia tai mitä marmeladia tahansa. Toki se lisää kakun sokerimäärää, joten jokainen oman sokerinsiedon mukaan.

Jos kuorrutteen haluaa säilyvän pehmeänä, siihen voi lisätä pienen lorauksen kookosmaitoa.

0 views