Paleojoulu - Laiskan leipurin paleopiparkakut


Piparkakut ovat oleellinen osa suomalaista joulua. Nämä piparit ovat paleoystävällisiä, ihanan maukkaita ja rapeita. Omaan makuuni ihan täydelliset piparkakut joulun herkutteluihin.

Kun vaihdetaan vehnäjauho pähkinäjauhoihin saadaan lisäksi hyviä rasvahappoja ja reilusti enemmän kuituja.


Ainekset:

100g voita tai gheetä

1 dl kookossokeria

1,5 tl Ceylon kanelia

1 tl inkiväärijauhetta

1 tl kardemummaa

0,5 tl neilikkaa

0,5 tl himalajansuolaa

1 luomumuna

1 tl soodaa

2 dl mantelijauhoa tai tiikeripähkinäjauhoa

2 dl tapiokatärkkelystä


Valmistus:

Mittaa voi tai ghee kattilaan ja lisää mausteet ja kookossokeri. Sulata miedolla lämmöllä ja sekoita vispilällä kunnes rasva on sulanut. Anna jäähtyä hetken.

Sekoita joukkoon muna, sooda ja pähkinäjauho.

Sekoita lopuksi tapiokatärkkelys kahdessa erässä taikinan joukkoon.

Kääri taikina kelmuun ja laita pakasteeseen n. 15 minuutiksi.

Jaa taikina n. 18 osaan ja pyöritä niistä ensin pallot jotka sitten sormin litistät tasapaksuiksi pyöreiksi kekseiksi.

Paista 200 asteessa n. 7 minuuttia. Tarkista välillä, että eivät pääse palamaan.

Anna jäähtyä rauhassa jolloin pipareista tulee ihanan rapeita.


Jos haluat ja jaksat voit tietysti kaulita taikinan ja tehdä piparkakkumuotilla kauniita pipareita. Kaulimisen avuksi sopii tapiokatärkkelys.



79 views