Suklaa ja banaani mahdollistavat monenlaisia paleo-herkkuja.
Nämä ruokaisat ja runsaat suklaamuffinsit toimivat hyvin jälkiruokana tai viikonloppuherkkuna. Ovat myös superhelppo valmistaa.
Muffinsin voi tarjoilla myös murennettuna mustikoiden ja kookosmaidon tai mantelimaidon kanssa.
Ainekset:
2 kypsää banaania muussattuna (raaempikin banaani käy mutta ei ole niin makea)
2 rkl vaahterasiirappia
3 munaa
5 dl mantelijauhoa
1,5 dl raakakaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia (ceylon)
1/2 tl ruokasoodaa
2 dl suklaamuruja (voit leikata veitsellä tummasta suklaasta)
Valmistus:
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Lisää suklaamurut viimeisenä valmiiseen taikinaan.
Täytä muffinsivuoat 3/4 eli jätä vähän varaa kohoamiselle.
Paista uunin keksitasolla n. 20 min.
Paperi irtoaa muffinsista parhaiten, kun ne ovat jäähtyneet.
