Paistettua maksaa

Grass-fed Highland naudan maksaa puolukoiden, hapankaalin ja hapankurkun ja perunoiden kera. Aivan loistava vitamiinipommi aurinkoisen keskiviikkopäivän päätteeksi.Maksan valmistuksessa on mielestäni vaikeinta maksan leikkaaminen. Ison eläimen, kuten naudan maksassa on aika paksu ”pinta” ja isoja suonia, jotka kannattaa leikata pois, niin on huomattavasti mukavampi syödä. Toisin kun esim. poron vasan maksan valmistaminen on aika helppoa, ilman kovin kummoisia leikkaamisoperaatioita.

Joskus kyllä käy niin, että en jaksa olla niin tarkka leikkaamisen kanssa ja sitten vaan pureskellaan enemmän tai joutuu ihan sylkemään jäntevimmät palat pois.


Tässä kuvassa n. 500 g pala naudan maksaa. Siitä sitten leikellään pois pinta ja suonia ja leikataan maksasta pieniä suikaleita.

Aloitetaan valmistus kuullottamalla 2 isoa sipulia voissa.

Lisätään maksasuikaleet ja paistetaan kypsäksi. Liha kypsyy nopeasti, ehkä 5 minuutissa, kun se on leikattu tällä tavalla pieneksi. Maustetaan mustapippurirouheella ja suolalla.Lopuksi lisätään kookosmaito ja annetaan hautua hetki.Ja näin maksa on valmista nautittavaksi. Maksan seuraan kuuluu ehdottomasti puolukka ja keitetyt perunat.

Ja tätä syödään sitten myös huomenna aamiaiseksi.


Tästä tulee vielä kiva ”maksalaatikko”, kun lämmittää lopun maksan riisin kanssa pannulla ja laittaa päälle vielä muutaman rusinan viimeistelemään maksalaatikon tunnelma.

25 views0 comments

Recent Posts

See All