Lehtikaalisipsit


Lehtikaalisipsit – ihanan rapea herkku.

Voidaan valmistaa tavallisessa uunissa tai kiertoilmauunissa.Ainekset:

300 g Lehtikaalta

2 tl Kookosöljyä

1 tl Suolaa


Valmistus:

Huuhtele kaalinlehdet ja revi lehdet irti varresta. Varret voit syödä sellaisenaan, lisätä salaattiin, paistaa muiden kasvisten kanssa tai blendata smoothieen.

Kun olet repinyt lehdet suupalan kokoisiksi levittele ne leivinpaperin päällu uunipeltille ja laita kookosöljy niiden päälle sekä ripottele suola myös lehtien päälle. Kylmään aikaan kookosöljy on jähmeää, joten lämmitä uunissa ihan hetki, kunnes öljy on sulanut. Sen jälkeen voit hieroa käsin öljyn kaikkialle lehtien päälle.Tavallisessa uunissa pidän lämpötilaa n. 90-100 astetta ja aikaa menee ehkä 2 tuntia. Jätä uunin luukku vähän raolleen, että uuniin ei muodostu höyryä.

Kiertoilmauunissa lämpötila voi olla 70 astetta ja kuivatusaika samat 2 tuntia. Kiertoilmauunin luukku voi olla kiinni.

Sipsejä kannattaa kääntää kuivatusajan puolivälissä ja kuivattaa sipsit aivan kuivaksi ja rapeaksi. Jos niihin jää kosteutta ne ovat tosi nihkeitä pureskeltavia.

Voi tehdä yhdellä peltillä tuplamäärän sipsejä, silloin kuivatusaika on vaan pidempi, jopa 4 tuntia. Ja sillon sipsejä on hyvä käydä kääntelemässä useammin, jotta kuivatus on tasainen.

Itse tykkään kuivattaa lehtikaalisipsit hitaasti jolloin kaalin ravinteet säilyvät parhaiten. Yleisesti ohje on n. 175 astetta ja 20-30 min uunissa. Jos olet kovin kiireinen voit hyvin kokeilla sitäkin tapaa. Varo kuitenkin polttamasta lehtiä, ne kärähtävät tosi helposti.

Lehtikaalisipsejä voit nauttia perunalastujen korvikkeena elokuvan kanssa tai ihan millä tahansa ruoalla lisukkeena.

21 views0 comments

Recent Posts

See All