Kurpitsapiirakka - Pumpkin pie


Nyt ei kannata arvostella tätä piirakkaa kuvien perusteella :D

Ulkonäöstään huolimatta piirakka oli erittäin maistuva.


Ainekset

Pohja:

  • 3 dl mantelijauhoa

  • 1,5 dl kookosjauhoa

  • 2 rkl kookossokeria (tavallinen sokeri käy myös)

  • 0,8 dl voita

  • 1 muna vispattuna

  • hyppysellinen suolaa


Täyte:

  • 4,5 dl kurpitsapyrettä

  • 2 huoneenlämpöistä munaa

  • 1,2 dl kookosmaitoa

  • 1 dl vaahterasiirappia

  • 2 rkl mantelivoita

  • hyppysellinen suolaa

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl kurkumajauhetta

  • 1/2 tl muskottipähkinää

  • 1/2 tl inkiväärijauhetta

  • hyppysellinen suolaa

  • hyppysellinen pippuria


Valmistus:

Pohja:

Sekoita kuivat aineet keskenään, manteli- ja kookosjauhoissa on yleensä vähän paakkua, ne kannattaa rikkoa vaikka sormin.

Nypi huoneenlämpöinen voi jauhoihin.

Sekoita vispattu muna taikinamassaan.

Muotoile taikinasta pallo ja laita se muovipussissa tai kelmussa pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytettä.


Täyte:

Tuollaisesta ison kämmenen kokoisesta kurpitsasta tulee juuri sopiva määrä pyrettä.

Kuori kurpitsa, poista siemenet ja kuutioi kurpitsanliha.

Keitä kuutiot kypsäksi suolatussa vedessä.

Kaada vesi pois ja muussaa kurpitsa.

Kaada kurpitsapyreen joukkoon kookosmaito, munat, vaahterasiirappi ja mantelivoi

Itse totesin tässä vaiheessa, että tarvitsen sekoittamiseen blenderiä tai yleiskonetta.

Lisää mausteet ja sekoita massa tasaiseksi.

Ota taikina pakasteesta.

Voit kaulia sen ensin tasaiseksi kahden leivinpaperin välissä tai painella käsin piirakkavuokaan.

Kaada kurpitsatäyte pohjan päälle.



Paista 45-50 min 175 astetta.

Jos sinulla on tehokas kiertoilmauuni voit laskea lämpöä vähän.

Luulen, että oma uuni oli liian kuuma tuolla 175 asteella.

Piirakan kannattaa antaa vetäytyä ainakin tunnin verran paiston jälkeen.


13 views