KATRIINAN HAASTEHEHKUTTELUT


Helsinki Paleon haaste tuli mahtavaan aikaan! Syksyn urheiluloukkaantumisen myötä olin vihdoinkin vähitellen alkanut hidastaa tahtia, järkevöittää liikuntaa ja kiinnittää huomiota ruokavalioon. Olin jo loppuvuodesta aloittanut syömään hiilihydraattitietoisemmin ja jättänyt viljat pois ruokavaliosta. Haasteen myötä sisuunnuin kuitenkin jättämään pois myös maitotuotteet, joilla oli ollut merkittävä rooli ruokavaliossani ja lisäsin syödyn rasvan määrää. Muutos olikin sitten merkittävä :) ! Ei enää vireystason heittelyä, muutama pudotettu kilo ja rasvaprosentin aleneminen kolmella yksiköllä kuukaudessa!

Ruokavalio oli kuitenkin vain osa muutosta. Mietin, mikä on itselleni luonnollista ja hyvää oloa ja fiilistä tuottavaa liikkumista: jalan tai pyörällä paikasta toiseen siirtymistä, punttitreeniä, joogaa, hiihtoa ja juoksemista. Muistin taas, että leikkisä asenne liikunnassakin on pop: tempovaihteluja, metsään eksymistä, erilaisten esteiden hyödyntämistä. Nautin todellakin, kun voin tutustua uusiin paikkoihin omin lihasvoimin niin lähiympäristössä kuin kauempanakin! Treenissäkin taitaa päteä sääntö: laatu korvaa määrän ;) !


Olen tajunnut unen merkityksen viimeinkin: en enää tingi kahdeksan tunnin yöunista. Nyt tavoite on nukkua mahdollisimman paljon sen sijaan, että miettisin minimimäärän tarvetta. Haasteen innostamana hankimme myös pimennysverhot, jotka ovat parantaneet unenlaatua huomattavasti, joten tästä lähin pimennysverhot kuuluvat vakiosisustukseen aivan varmasti! Myös makuuhuoneen pitäminen siistinä, ilman turhia/stressiä/negatiivisia ajatuksia tuottavia tavaroita on kannattanut! Olen tietoisesti opetellut rauhoittumaan ennen nukkumaan menoa: tietokoneen sulkeminen ajoissa, kehonhuoltoliikkeet, joogaaminen, meditointi, lukeminen auttavat nukahtamaan eivätkä aivot pyöri ylikierroksilla (ja eron huomaa kyllä heti, jos joskus sortuu seikkailemaan netissä liian myöhään…). Unihygieniaan ja unen määrään panostamisen myötä olo on kaikin puolin levollisempi ja rauhallisempi.

Ylipäänsä haaste antoi loistavan potkun persauksille kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamiseksi. Pikku hiljaa olen oppinut kuuntelemaan enemmän kehoani ja itseäni, ollut entistä paremmin läsnä, innostunut kokeilemaan uusia asioita ennakkoluulottomasti, nauttinut erilaisista sosiaalisista tilanteista ja kulttuuririennoista, tehnyt asioita enemmän ex-tempore, miettinyt päivän päätteeksi, mistä kaikesta saankaan olla kiitollinen, hemmotellut itseäni ja ennen kaikkea tietoisesti pitänyt  mielen ja ajatukset positiivisena aamusta alkaen. Haasteen myötä onkin hyvä jatkaa elämästä nauttimista ja sitä tukevien asioiden toteuttamista :) !

4 views0 comments

Recent Posts

See All