Olen Jenni Katajamaa, helsinkiläinen personal trainer ja hyvinvointivalmentaja.

 

Olen henkilökohtaisesti kokenut paleon parantavan vaikutuksen ja haluan nyt jakaa sitä tietoa ja osaamista eteenpäin sekä kannustaa ihmisiä ottamaan vastuu omasta terveydestä.

 

Olen käyttänyt paleota ohjenuorana ruokavaliossani jo noin 7 vuotta, vuodesta 2011 lähtien.

En kuitenkaan pidä välttämättä hedelmällisenä keskusteluna sitä, onko joku paleota vai ei. Mieluummin keskustelisin siitä, millainen ruoka tekee meille ihmisille hyvää ja mikä välttämättä ei.

 

Löysin paleon, kun etsin ratkaisua omaan huonoon vointiin. Tuntui, että ruoka ei sula ja olo oli jo pitkään ollut tukala. Olin myös tottunut jatkuviin vatsaongelmiin, ihottumiin ja nivelvaivoihin, ihan pienestä saakka, ja ajattelin niiden olevan normaaleja ja kuuluvan minun elämään nyt ja tulevaisuudessa.

 

Olin kokeillut useita erilaisia dieettejä mukaan lukien viralliset ravitsemussuositukset. Taustallani on myös useita jojo-laihdutuksia, jolloin paino on laskenut merkittävästi mutta palannut korkojen kera. Paleo tuntui kehossa todella hyvältä ja vointini parani nopeasti. Olin hämmentynyt, kun syömisen jälkeen oli energinen olo ja pystyi lähtemään vaikka kävelylle. Alkuun olin tosi tarkka, että toimin sääntöjen mukaan. Näiden vuosien aikana olen ehtinyt testaamaan monenlaisia tapoja koostaa oma ruokavalio ja olen tietysti myös kokeillut gluteeniviljojen ja maidon palauttamista ruokavalioon, huonolla menestyksellä. Laihduttamisen lopetin myös paleon myötä. Paino on kyllä pudonnut kuin itsestään.

 

Uskon, että ruokavalio elää luonnostaan elämäntilanteiden mukaan ja niin on hyvä. En käytä gluteeniviljoja ollenkaan enkä lehmänmaitotuotteita, voita lukuun ottamatta. Keskityn ruokavalinnoissa siihen, että minulla on syömisen jälkeen hyvä olo. Jonkinlainen joustavuus on hyvä säilyttää ja jokainen kokeilee ja määrittelee itse mikä itselle sopii parhaiten.

 

Ammattilaisen käyttäminen apuna ja tukena yleensä helpottaa prosessia ja taitava ammattilainen osaa ohjata prosessia juuri sinulle sopivalla tavalla.

 

Koulutukset:

Tradenomi, Rovaniemen ammattikorkeakoulu

Koulutettu hieroja, Oulun aikuiskoulutuskeskus

Hyvinvointivalmentaja Trainer4you Oy

Kuntosalivalmentaja Trainer4you Oy

Personal Trainer Trainer4you Oy

Liikunnanohjauksen peruskurssi, Virpiniemen liikuntaopisto

Liikuntalääketieteen perusopinnot, Oulun kesäyliopisto

Terveyden Tukipilarit 1-4, Pro Health Oy