Olen Jaakko Savolahti, helsinkiläinen hyvinvointi- ja suorituskykyvalmentaja ja Helsinki Paleon perustaja.

Olen urheillut ja kilpaillut 6-vuotiaasta lähtien, jolloin aloitin fudiksen pelaamisen VaPS:in nappuloissa jatkaen sitä B-junioritasolle asti. Kiinnostukseni voimaharjoitteluun ja fiksuun syömiseen alkoi teini-iässä, kun halusin saada honteloon runkoon vähän lihaakin luiden ja nahkan väliin. Sen jälkeen lajeihini on voimaharjoittelun ohella kuulunut muun muassa salibandy, sulkapallo, brasilialainen jujutsu, vapaaottelu ja lacrosse.

 

Yksi iso oppimiskokemus elämässäni oli vuoden 2008 lacrossen EM-kisat Lahdessa. Olin kovan treenaamisen seurauksena elämäni kunnossa; isompi, vahvempi ja nopeampi kuin koskaan ennen ja peli kentällä luisti!

 

Kisojen jälkeen tulin kuitenkin kipeäksi ja flunssantyyppisiä oireita kesti on ja off kuukausia kerrallaan. Keväällä 2010 löysin viimein lääkärit, jotka ymmärsivät mistä on kyse.

 

He diagnosoivat minulla ylirasitustilan, jota siihen aikaan kutsuttiin lisämunuaisten uupumukseksi (HPA-akselin sääntelyhäiriö). Uupumisen aiheutti liian kova treeni yhdistettynä kokonaisvaltaiseen stressiin, joka aiheutui töistä ja järjestötehtävistä, liian vähästä nukkumisesta ja virallisterveellisestä, mutta minulle täysin sopimattomasta ravinnosta.

 

Palautuminen uupumisesta edellytti kokonaisvaltaisia muutoksia ravintoon ja elämäntapoihin. Toipumisessa kesti useita vuosia. Palautumisprosessin aikana keräämäni tieto ja saamani opit ovat äärimmäisen arvokasta osaamista valmennustyössäni. Nykymaailmassa yhä useampi meistä altistuu liialliselle stressikuormalle ja kuuluu siksi vastaavantyyppisen uupumisen riskiryhmään.

 

Perustin Helsinki Paleon, kun olin löytänyt paleo-ruokavaliosta ja elämäntavasta itselleni suuren avun toipumisessa ja palautumisessa ja aloin tehdä kokopäiväisesti valmennustyötä ihmisten parissa.

Paleota voisi kuvata pyrkimyksenä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sopeuttamalla modernin elämän vaatimuksia kivikaudelta peräisin olevien geeniemme tarpeisiin.

 

Koen ravinnon ja elämäntapojen vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin äärimmäisen kiinnostavana kokonaisuutena ja intohimoni on saada myös mahdollisimman moni muu voimaan oikeasti hyvin. Uskon, että meillä kaikilla on mahdollisuus saavuttaa valtavaia parannuksia elämänlaatuumme tekemällä fiksuja valintoja ruokavalion ja elämäntapojen suhteen.

En pidä ihmedieeteistä tai kuuriluontoisista elämänmuutoksista, vaan uskon pitkäjänteiseen ja johdonmukaiseen toimintaan, jossa arjen pienillä valinnoilla luodaan pysyvää hyvinvointia elämään.

Vaikka otankin hyvinvoinnin ja treenaamisen tosissani, olen hyvin positiivinen kaveri ja elän elämääni pilke silmäkulmassa ja hymy huulessa. Arvostan aitoutta ja rehellisyyttä ja pidän lupaukseni.

Koulutukset:

  • Sertifioitu Personal Trainer (TrainerLab)

  • Functional Movement Screen Expert Level I & II

  • MovNat Certified Trainer Level I & II

  • CompactFit Bodyweight Training Coach Level I

  • Tekniikan lisensiaatti